Hyvän maun reseptit

Kokki Herrankukkarosta ja höyrylaiva s/s Ukkopekalta jakaa täällä maukkaita saaristolaisreseptejä ja ideoita ruuanlaittoon herkullisilla terveisillä höystettynä! Reseptit ovat pääasiassa helpohkoja, nopeita ja normaalikeittiössä toteutettavia - mutta ennen kaikkea herkullisia! Hyvän maun välineissä kerromme erilaisia vinkkejä ruuanlaittoon ja keittiövälineisiin liittyen sekä esittelemme HeiRolin uusimpia tuotteita.

30 maaliskuuta 2007

Siika-parsakeitto

Kokki keväisen kepenä
Tasan kolme viikkoa sitten oli saaressa hankikanto ja anopin organisoimat metsätyöt viikonlopun teemana. Nyt aurinko on porottanut meren auki ja tuonut saaristoon kevään. Oli se ajoissa tai ei, niin aina vaihdos tuntuu upealle! Paatti mereen ja verkot veteen!


Kokin pikku-apuri - vajaa 1,5 vuotias pikkuprinsessakin - ihmettelee kevään tuloa. Metsä on hänen mukaansa täynnä "pintuja" jotka kaikki sanovat "ti tyy - pi pii". Ja meri kun vilahtaa, niin ilmoille kajahtaa "KALA! KALA!". Aivan oikeassa pikku-apuri onkin, sillä meri oli mennäviikonloppuna antelias ja appiukon verkkoon kävi kasapäin siikoja. Mikäs kokin kokkaillessa, kun pikkuprinsessa vastaa taisteluhuudoista ja appi käy hakemassa jalokalat leikkulaudalle. Taitaa onnistua vain keväisin :)

Siika saa kumppanikseen kevään toisen ihmeen ja ihanuuden - valkoisen parsan. Ei kun parsat keitoksi ja siika paloiksi!

Ja jos et auringonpaisteelta malta kokkailla, niin nauti sitten saariston keväisestä maisemasta - harvoin se näyttää maaliskuussa tältä!

Siika-parsakeitto
Ainekset neljälle (alkupalakeittona) tai kahdelle (pääruuaksi)
- paketti valkoisia parsoja (n. 500 g)
- 200 g siikafilettä
- 0,5 rkl kasvisfondia
- 0,5 l vettä
- 2 dl kermaa
- suolaa ja valkopippuria myllystä

ValmistusPoista kalasta piikit ja nahka. Ripottele päälle hieman suolaa ja pilko kala suikaleiksi.

Katko parsoista puumaiset juuret, heitä ne pois ja pilko parsat kolmeen osaan. Keitä parsoja n. 10 minuuttia kasvisfondilla maustetussa vedessä. Kaada ylimääräinen vesi pois siten, että parsat juuri ja juuri peittyvät.

Lisää kerma ja kiehauta. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderillä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarkista maku.

Lisää lopuksi siiat ja kypsennä vielä aivan hetki. Muutama minuutti riittää. Kun kala on kypsää, on keitto valmis. Koristele ruohosipulisilpulla.

Herkullista viikonloppua!

Ja jos sinulla viikonloppuna on aikaa, niin vilkaise alla olevat kokin vapaa-aika- ja lahjavinkit!

Terveisin

Kokki Herrankukkarosta ja Ukkopekalta

Mitä kivaa kuuluu risteilykesään?
Kurkkaa huviksesi mitä kivaa olemme kesäksi keksineet! Olemme palkanneet näyttelijöitä laivalle, miettineet iloksesi upeita minilomapaketteja Turussa ja uusineet sopimukset merirosvojen kanssa - nekin seikkailevat jälleen ensi kesänä höyrylaivalla!

Kyseessä on tietenkin legendaarisen Höyrylaiva s/s Ukkopekan kesän tarjonta. Kokinkin bongaa taas pian Aurajokirannasta. Kesä on ihan kohta!
Tutustu Ukkopekan upeaan kesätarjontaan

Lahjaksi risteilylahjakortti
Otimme itseämme niskasta kiinni ja saimme vihdoinkin aikaiseksi sen, mitä monet ovat toivoneet - online-ostomahdollisuuden Ukkopekan lahjakorteille. Etsitkö jo lahjaa äitienpäiväksi?
Tutustu tarjontaan!

Ensi perjantaiseen!

Ei kommentteja: