Hyvän maun reseptit

Kokki Herrankukkarosta ja höyrylaiva s/s Ukkopekalta jakaa täällä maukkaita saaristolaisreseptejä ja ideoita ruuanlaittoon herkullisilla terveisillä höystettynä! Reseptit ovat pääasiassa helpohkoja, nopeita ja normaalikeittiössä toteutettavia - mutta ennen kaikkea herkullisia! Hyvän maun välineissä kerromme erilaisia vinkkejä ruuanlaittoon ja keittiövälineisiin liittyen sekä esittelemme HeiRolin uusimpia tuotteita.

05 maaliskuuta 2007

Anjovista, lohta, mozzarellaa ja kaikkea muuta hyvää

Kokki tuli kaupunkiin
Marseille, Pariisi, Turku, Lappeenranta, Turku... Pitkä on ollut miehen tie, mutta mitä ei rakkautensa eteen tekisi! Nyt ei puhuta perjantaikokista, vaan uudesta keittiöpäälliköstämme, Julien Boulangerista, joka hyppää remmiimme näinä päivinä!

Sen verran on taitava kaveri, että perjantaikokki myöntää itsensä keittiössä aivan kakkoseksi. Mutta hyvä tiimi meistä tulee! Julien on itsensä Alain Ducassen (maailman tunnetuimpia keittiöguruja) kasvatti ja muutti naisen (kuinkas muuten...) perässä Suomeen neljä vuotta sitten - ja suoraan ravintolamme Vaakahuoneen keittiöön. Välillä hän kävi kääntymässä Lappeenrannassa, mutta nyt näyttää muuttoauton keula jälleen kohti Turkua ja saaristoa.

Miksikö kerron tämän? Jos jatkossa perjantaireseptissä on aistittavissa hitunen aitoa ranskalaisuutta, niin se ei välttämättä ole taas niitä kokin hairahduksia... Kauas ei saaristosta Julieniakaan päästetä ruokalinjassa, mutta takaan, että Julien tuo ammattitaidollaan monta uutta vinkkiä teille perjantaireseptiläisille.

Niin, ja Julienin oppiin pääsee myös Herrankukkaron kokkikursseilla!

Anjovista, lohta, mozzarellaa ja kaikkea muuta hyvää
Tämän perjantain ruuassa on jännä kombinaatio, mutta ei se hassumpaa ollut...

AINEKSET neljälle

LOHI

- nahatonta ja ruodotonta lohifilettä 500 g
- 8 pekonisiivua
- 8 anjovisfilettä
- 150 g mozzarellaa
- mustapippuria myllystä

LINSSIT
- 1 dl linssejä
- 2 dl kermaa
- 1 dl kaprista
- 1 tl oreganoa
- 1 dl smetanaa
- 1 rkl dijon-sinappia
- hyppysellinen cayennepippuria
- mustapippuria myllystä

VALMISTUS
Laita uunin grillivastus lämpiämään 200 asteeseen.Leikkaa lohi neljäksi pitkulaiseksi palaksi ja rouhi pippuria päälle. Laita anjovisfileet ja mozzarellaviipaleet lohen kummallekin puolelle ja kääri pekoniin. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Valmista sillä aikaa linssihöystö.

Linssihöystö:
Tarkista pakkauksesta linssien keittoaika (se vaihtelee eri linssien kesken). Keitä niitä muutama minuutti vähemmän, kuin ohjeessa sanotaan. Huuhdo ne sitten kylmässä vedessä. Linssien tulisi olla "al dente" tässä vaiheessa. Lämmitä kerma kattilassa, lisää linssit, kaprikset sekä sinappi ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon oregano sekä smetana ja mausta pippureilla.

Kokoa annos - linssit alle, lohi päälle - ja nauti

Taas perjantaikokki messuaa!
Herrankukkaro on jälleen messuamassa pääkaupungissa. Kongressimessut ovat Finlandiatalolla 6.-7.3. ja kokki on tavattavissa osastollamme tiistaina. Myynnissä on lisäksi reseptikirjasia viitosella ja saaristolaisleipäämme saa tulla maistelemaan!

Jos kuulut messujen kohderyhmään (kokousvaraaja), niin tervetuloa paikalle! Rekisteröitymään pääsee alla olevasta linkistä.

Oikein hauskaa perjantaita ja viikonloppua!

Terveisin Kokki Herrankukkarosta ja Ukkopekalta

Ei kommentteja: