Hyvän maun reseptit

Kokki Herrankukkarosta ja höyrylaiva s/s Ukkopekalta jakaa täällä maukkaita saaristolaisreseptejä ja ideoita ruuanlaittoon herkullisilla terveisillä höystettynä! Reseptit ovat pääasiassa helpohkoja, nopeita ja normaalikeittiössä toteutettavia - mutta ennen kaikkea herkullisia! Hyvän maun välineissä kerromme erilaisia vinkkejä ruuanlaittoon ja keittiövälineisiin liittyen sekä esittelemme HeiRolin uusimpia tuotteita.

20 heinäkuuta 2007

Ei syntynyt reseptiä ei...

Ei syntynyt reseptiä ei...
...sillä perjantaikokki vietti keskiviikon ja torstain välisen yön aivan muissa puuhissa. Perjantaikokin perheeseen syntyi nimittäin torstaina aamutuimaan jotain paljon tärkeämpää kuin perjantairesepti! Syntyi poikavauva, terve tuhiseva nyytti, joka vei kyllä huomion kokkaamiselta ja kaikelta muulta vähemmän tärkeältä.

Sen sallinette, tämän kerran. Ei toistu ainakaan joka vuosi.

Sananen naisista ja tiimityöstä
Moni perjantaireseptiläinen lienee aikojen saatossa huomannut, että perjantaikokkihan itseasiassa ratsastaa täysin vaimonsa innovaatiokyvyn varassa. Suurin osa oikeasti hyvistä resepteistä on lähtenyt vaimoni ideoista liikkeelle. Homma on tiimityötä. Toinen saa idean ja toinen tietää miten se valmistetaan. Sitten porukalla laitetaan hihat heilumaan ja herkut ovat pöydässä tuotapikaa. Tulevaisuudessa vielä nopeammin, kun meillä on jo kaksi pientä apulaistakin :)

Tiimityönä se siis käy sutjakkaasti. Mutta mitä, kun yksi on joukosta poissa? Ja jos puuttuva lenkki on vaimo, niin ei tiimille hyvää seuraa.

Sain viettää valvotun yön jälkeisen torstain reilu puolitoistavuotisen tyttäreni kanssa ihan kahdestaan ja kyllä perjantaikokkia vietiin. Pikkuprinsessa tietää tarkalleen mistä narusta vetää, että saa tahtonsa läpi. Ja kun päivä painuu, on koti sekaisin, perjantaireseptit tekemättä ja ruokaakin on laitettu vain vasemmalla kädellä. Ja takki tyhjä. Että millä ilveellä ne naiset sen oikein tekevät? Niin helpon näköisesti ja hallitusti. On ne ihmeellisiä!

Tule pian kotiin vaimo!

Terveisin
Perjantaikokki

Viinivinkki
Olin torstaille suunnitellut kokkaussession, jonka tuloksena tähän kirjeeseen tarkoitetun reseptin piti syntyä. Sessio jäi pitämättä ja pahoittelen, että en sattuneesta syystä viikonlopun ruokavinkkiä voi antaa. Mutta sen sijaan annan teille viinivinkin, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin - aina kun jotain juhlan arvoista tapahtuu. Silloin ainoa oikea vaihtoehto on samppanja! Sitä kokkikin nyt korkkailee ja linkin takaa löydätte mielimerkkini.

Kippis ja ensi perjantaiseen!

Kun on syytä juhlaan...

Ei kommentteja: