Hyvän maun reseptit

Kokki Herrankukkarosta ja höyrylaiva s/s Ukkopekalta jakaa täällä maukkaita saaristolaisreseptejä ja ideoita ruuanlaittoon herkullisilla terveisillä höystettynä! Reseptit ovat pääasiassa helpohkoja, nopeita ja normaalikeittiössä toteutettavia - mutta ennen kaikkea herkullisia! Hyvän maun välineissä kerromme erilaisia vinkkejä ruuanlaittoon ja keittiövälineisiin liittyen sekä esittelemme HeiRolin uusimpia tuotteita.

21 helmikuuta 2007

Lämmin savukalasalaatti ja sitruunaista jogurttikastiketta

Kokki on salaattifriikki
Mikään ei ole mukavampaa, kuin kierrellä kesällä torilla ja ihmetellä rantapallon kokoisia salaatinkeriä ja muita maan herkkuja. Talvellakin salaatinhimo iskee aika usein ja silloin salaatti saa kaverikseen hieman tuhdimpaa seuraa. Tällä kertaa vein suoraan savustusuunista palasen lohta, mutta esim. siika, silakka tai muutkin rasvaiset kalat käyvät.Salaattejakin onneksi saa ympäri vuoden. Tammikuussa ruukkusalaatit tosin toimivat lähinnä kauppareissun huvituksena kaikessa pienuudessaan. Jäävuorisalaatti puolustaa paikkaansa talvisin rapeutensa ja hintansa puolesta oikein ansiokkaasti. Ja rapeaa seuraa se saa myös iduista.

Lämmin savukalasalaatti ja sitruunaista jogurttikastiketta

AINEKSET
Neljälle hengelle tarvitset

- neljä palaa savukalaa (esim. lohta), n. 120 g / pala
- salaattia, esim. yksi reilu kerä jäävuorisalaattia
- 6 luumutomaattia
- 150 g ituja (esim. mung-pavun ja linssien idut sopivat hyvin)
- 1,5 dl kivettömiä oliiveja
- 4 kanamunaa- ruokajogurttia (tai kermaviiliä)
- vajaa 1/2 sitruunan mehu
- hyppysellinen kuminansiemeniä
- oliiviöljyä
- Maldon-suolaa
- mustapippuria myllystä

VALMISTUS

Mikäli kala ei ole juuri savustusuunista tullut, niin laita se lämpiämään 200 c uuniin n. 10 minuutiksi. Keitä kananmunia n. 8 minuuttia ja jäähdytä ne. Pilko lohkoiksi. Revi salaatti suupalan kokoisiksi paloiksi. Huuhtele ja valuta tai linkoa kuivaksi. Pilko tomaatit lohkoiksi. Kokoa annos siten, että alle tulee salaatti, sitten tomaatit ja kananmunat. Ripottele päälle oliiveja ja ituja. Mausta salaattipohja nyt hyppysellisellä Maldon-suolaa, parilla rouhaisulla pippuria ja tilkalla oliiviöljyä.Purista puolikkaasta sitruunasta mehu ja kaada se jogurtin joukkoon. Tarjoa jogurttikastike erillisestä kiposta kullekin ruokailijalle erikseen. Koristele jogurttikastike kuminansiemenillä.Nosta kuuma kala salaattipedin päälle ja herkuttele!

Terveisin kokki Herrankukkarosta ja höyrylaiva s/s Ukkopekalta

Ei kommentteja: