Hyvän maun reseptit

Kokki Herrankukkarosta ja höyrylaiva s/s Ukkopekalta jakaa täällä maukkaita saaristolaisreseptejä ja ideoita ruuanlaittoon herkullisilla terveisillä höystettynä! Reseptit ovat pääasiassa helpohkoja, nopeita ja normaalikeittiössä toteutettavia - mutta ennen kaikkea herkullisia! Hyvän maun välineissä kerromme erilaisia vinkkejä ruuanlaittoon ja keittiövälineisiin liittyen sekä esittelemme HeiRolin uusimpia tuotteita.

21 helmikuuta 2007

Avomalliset lohipiirakat neljälle

Eläköön naistenlehdet!
Turhaan me miehet ylenkatsomme naistenlehtiä. Niissä on aika usein ihan täyttä asiaakin. Nyt en tarkoita jokakeväisiä "kymmenen keinoa bikinikuntoon" tai "testaa suhteesi laatu tällä sudokulla" -tyylisiä artikkeleita, vaan artikkeleita, jolla siitä bikinikunnosta pysytään erossa. Siis hyvää ruokaa käsitteleviä juttuja. Nyt en muista mistä lehdestä vaimo reseptin bongasi, mutta kunniaa en tästä reseptistä voi ottaa itselleni. Jouluna kokeilimme ja sen jälkeen olen sitä usein ajatellut. Sen verran on hyvää :)Eikö muuten ole ristiriitaista, että naistenlehdissä alkaa heti laihdutusjuttujen jälkeen ruoka-artikkelit? No, pitänee vain todeta kuten "iso-appiukkoni", että ei naisia pidä ymmärtää - niitä pitää rakastaa! Fiksu mies...


Avomalliset lohipiirakat neljälle

Taas tuli nälkä tätäkin illallista muistellessa. Ei kai auta kun huomenna hakea kaupasta tai pakkasesta:

- 2,5 voitaikinalevyä
- kahdeksan siivua graavi
- tai kylmäsavulohta
- kaksi kananmunaa keitettynä
- 1 dl keitettyä riisiä (tai riisipuuroa)
- voita
- tilliä
- yksi kananmuna voiteluun

VALMISTUS

Leikkaa kaksi taikinalevyä puoliksi, jolloin saat neljä minipiirakan pohjaa. Kasaa pohjille n. 1 rkl keitettyä puuroriisiä (ei ihan laitoihin saakka). Levitä riisin päälle puolikas keitetty kananmuna siivutettuna ja kananmunan päälle lohisiivut. Leikkaa viides voitaikinaneliö neljään siivuun ja "venytä" siivu kunkin neliön yli - kulmasta kulmaan. Kostuta taikinaa hieman ja paina päät kulmiin kiinni. Voitele piirakat kananmunalla.Paista uunissa 225 asteessa, kunnes pinta rusehtaa kauniisti (n. 10 min). Pilko sillä välin 2 rkl tilliä hienoksi. Sulata voita 0,5 dl ja sekoita sula voi ja tilli keskenään. Kun piiraat tulevat uunista, voitele ne tillivoilla. Tarjoa heti ja nauti!

Terveisin kokki Herrankukkarosta ja höyrylaiva s/s Ukkopekalta

Ei kommentteja: