Hyvän maun reseptit

Kokki Herrankukkarosta ja höyrylaiva s/s Ukkopekalta jakaa täällä maukkaita saaristolaisreseptejä ja ideoita ruuanlaittoon herkullisilla terveisillä höystettynä! Reseptit ovat pääasiassa helpohkoja, nopeita ja normaalikeittiössä toteutettavia - mutta ennen kaikkea herkullisia! Hyvän maun välineissä kerromme erilaisia vinkkejä ruuanlaittoon ja keittiövälineisiin liittyen sekä esittelemme HeiRolin uusimpia tuotteita.

15 kesäkuuta 2009

Kokki-Samin chevre-punajuurisalaatti

Ulkoistettua tarinankerrontaa

Maailma, ja varsinkin matkailuala, elää tarinoista. Tarinat ovat siitä kiehtovia, että niiden kerrontaa on hankala ulkoistaa. Tarinankertojaksi voi toki opetella, mutta parhaat tarinaniskijät lienevät syntyneet sanat suussa.

Tänä perjantaina päätin kokeilla ulkoistettua tarinankerrontaa. Joku muu kirjoitti puolestani perjantaireseptin. Myönnän, että myös ruoan kokkasi tällä viikolla Perjantaikokin apuri. Ulkoistettu prosessi.

Tämän viikon tarina käsittelee Perjantaikokkia itseään. Turun Sanomien toimittaja kävi keskiviikkona kylässä kuvaajan kera ja kertoivat tarinan. Lue se alla olevasta linkistä.

Mutta ennen kuin luet, niin pieni muistutus!


Keväällä oli käynnissä kilpa, jonka voittaja saa kahdeksan hengen VIP-kokkikurssin Herrankukkarossa. Vihdoin ehdin suorittaa arvonnan. Kirjeen lopussa paljastuu voittaja. Huom! Jos ihmettelet, miksi sait tämän kirjeen, niin syynä on se, että olet osallistunut tähän arvontaan jalupasin kaikille osallistujille myös perjantaireseptin.

Kokki-Samin chevre-punajuurisalaatti



Vaakahuoneemme keittiössä mestaroi kokki-Sami. Hieno mies, jolla on hienot periaatteet. Ruoan tulee olla hyvää ja ihmisten ahkeria. Hän valmisti tämän perjantain ruoan erään perjantaireseptiläisen pyynnöstä. Silloin tällöin saaristolaispöydässämme tarjoiltavaa chevre-punajuuri -salaattia, olkaa hyvä!

Löydät reseptin tulostettavassa PDF-muodossa alempaa.

AINEKSET
- 8 - 10 pientä punajuurta
- 200 g chevreä
- 1 nippu lehtipersiljaa
- 50 g paahdettuja pinjansiemeniä
- oliiviöljyä
- balsamicoviinietikkaa
- valkopippuria, suolaa

VALMISTUS
Kuori punajuuret ja pilko ensiksi neljään osaan ja sitten siivuiksi. Laita punajuurisiivut uunipellille ja ripottele päälle oliiviöljyä ja balsamicoviinietikkaa sekä mausteet. Paahda 220 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia (paksumpia paloja kauemmin). Tarkasta maku.

Paahda pinjansiemeniä pannulla hetki. Pilko chevre siivuiksi ja persilja pieneksi. Sekoita punajuuret, pinjansiemenet ja chevre keskenään. Nauti lämpimänä. Tämä salaatti maistuu totta kai myös kylmänä.

Onnekasta viikonloppua!

Perjantaikokki

Kuka voitti kilvan?

Palkintona oli VIP -kokkailuviikonloppu kahdeksalle Perjantaikokin kanssa. Lähdetkö sinä saaristoon?

Ei kommentteja: