Hyvän maun reseptit

Kokki Herrankukkarosta ja höyrylaiva s/s Ukkopekalta jakaa täällä maukkaita saaristolaisreseptejä ja ideoita ruuanlaittoon herkullisilla terveisillä höystettynä! Reseptit ovat pääasiassa helpohkoja, nopeita ja normaalikeittiössä toteutettavia - mutta ennen kaikkea herkullisia! Hyvän maun välineissä kerromme erilaisia vinkkejä ruuanlaittoon ja keittiövälineisiin liittyen sekä esittelemme HeiRolin uusimpia tuotteita.

14 tammikuuta 2008

Pizzaiolon kanankoipia ja paprika-polentaa

Ei se tyyli, vaan suunta
Poikani Oliver on erinomaisen taitava. Ainakin näin isän objektiivisesta perspektiivistä tarkasteltuna. Ikää on vain viisi kuukautta, mutta elämän ansioluettelossa taitoina jo mm. kuolaus ja peruuttaminen. Hän osaa tehdä näitä molempia jopa täysin samanaikaisesti. Isän vahva mielipide on, että kyseessä on ilmiselvä monitaituri.

Hänellä on hetkiä, jolloin jokin hänen havittelema asia on aivan siinä sormien edessä - saavutettavissa pienen pienellä liikeellä. Hän lähtee ponnistelemaan sitä kohti, mutta mitä enemmän hän tekee työtä, sitä kauemmas tavoite loittonee. Häntä harmittaa, välillä niin vietävästi. Ja usein hän antaa sen myös näkyä.

”Mikä siinä on, että vaikka kuinka yritän, niin tuo nallukka karkaa yhä vaan kauemmas.” Ei voi pieni mies ymmärtää.

Hän toipuu vastoinkäymisistä kuitenkin hämmästyttävän nopeasti, nostaa pään pystyyn, suuntaa katseen maaliin ja aloittaa alusta. Uskomattoman sinnikäs pikkukaveri, ajattelen usein.

”Tuossa se on, se tavoite - nyt enää pieni rutistus! Mutta ei. Taas se menee väärään suuntaan. Miksi? Vaikka minä niin kovin ponnistelen ja yritän.”
Voi sitä ilon päivää, kun hän oppii ryömimään eteenpäin! Tai vaihtoehtoisesti ymmärtää, että peruuttaenkin pääsee perille. Mitä sillä tyylillä on väliä, kunhan suunta on oikea!

Onko tuttu tunne? Harmittaa, kun tavoite vain loittonee. Mitäs jos kokeilisi uutta tyyliä?

Olimme viime viikonloppuna retkiluistelemassa. Jää oli riittävän kestävää, mutta kieltämättä täysin läpinäkyvänä ja tummana aika pelottava. Totesimme, että alkuun pääsee helpoiten luistelemalla takaperin. Ei jännittänyt yhtään niin paljoa…

Jäällä tai olohuoneen parketilla – näkökulman vaihto saattaa kannattaa!

Ps. se retkiluistelukokemus peilikirkkaalla jäällä oli niin huima, että laitoin siitä videon perjantairesepti.fi-sivuille. Kannattaa käydä katsomassa!

Video retkiluistelusta

Pizzaiolon kanankoipia ja paprika-polentaa
”Pizzaiolo” tarkoittaa pizzanpaistajaa. Tomaattiset kastikkeet nimetään Italiassa usein näin, eli ”pizzanpaistajan tapaan”. Voit käyttää tätä kastiketta myös lihalle tai kalalle.

AINEKSET
- 4 kpl marinoimatonta kanankoipea (tai lihaa, kalaa tms.)
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 valkosipulinkynsi pilkottuna
- 1 punasipuli pilkottuna
- ½ prk pieniä kapriksia
- ½ pakettia pekonia pilkottuna
- tilkka oliiviöljyä
- merisuolaa, mustapippuria, hyppysellinen sokeria ja currya

Polenta
- 250g polentaryynejä
- 1 l vettä
- 2 rkl kanafondia
- 1 paprika
- ½ kukkakaali
- merisuolaa

VALMISTUS
Paista koipiin kaunis pinta oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota koivet pois pannulta. Paista pekonit rapeaksi ja valuta ylimääräinen rasva pois. Laita samaan pannuun sipulit ja paista hetki. Lisää tomaattimurska ja kaprikset. Hauduta hetki ja mausta.

Laita koivet uunivuokaan, kaada kastike päälle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Valmista polenta: pilko paprika ja kukkakaali pieniksi kuutioiksi. Kiehauta vesi, lisää fondi ja sekoita joukkoon polentaryynit, paprika ja kukkakaali. Keitä polentaa miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia aktiivisesti sekoittaen. Kaada haluamasi malliseen vuokaan ja anna jäähtyä. Leikkaa annospaloiksi ja lämmitä uudelleen esim. uunissa n. 10 minuuttia.

Herkullista viikonloppua!

Terveisin

Perjantaikokki

Haluatko liput matkamessuille?
Postilaatikkoomme kolahti 50 kappaletta lippuja Matkamessuille. Jaan ne 50 ensimmäiselle tietonsa alla olevan linkin kautta täyttäneelle. Liput lähtevät maanantaina postiin siis 50 nopeimmalle.

Tapaamisiin mahdollisesti messuilla! Olen s/s Ukkopekan osastolla ensi torstaina ja perjantaina.
Kyllä kiitos, haluan lipun Matkamessuille!

Korjaus viime viikon reseptiin
Pahoittelen, että viime viikon majoneesiohjeeseen pääsi virhe. Keltuaisen joukkoon ei valuteta majoneesia, vaan öljyä, jotta saataisiin majoneesia. Kiitos niille, jotka asiasta huomauttivat. Korjatun reseptin löydät alta olevan linkin takaa!
Perjantaireseptiarkisto

Ei kommentteja: