Hyvän maun reseptit

Kokki Herrankukkarosta ja höyrylaiva s/s Ukkopekalta jakaa täällä maukkaita saaristolaisreseptejä ja ideoita ruuanlaittoon herkullisilla terveisillä höystettynä! Reseptit ovat pääasiassa helpohkoja, nopeita ja normaalikeittiössä toteutettavia - mutta ennen kaikkea herkullisia! Hyvän maun välineissä kerromme erilaisia vinkkejä ruuanlaittoon ja keittiövälineisiin liittyen sekä esittelemme HeiRolin uusimpia tuotteita.

24 maaliskuuta 2008

Keväisen kepeä pääsisäislammas grillistä

Kesä tulee grillistä

Pääsiäisen kunniaksi perjantairesepti taipui torstaireseptiksi. Kotimme hengetär helli Perjantaikokkia eilen niin erinomaisella pääsiäislampaalla, että sen resepti on ihan pakko saada eetteriin ennen juhlapyhiä.

Pääsiäisenä talvi taittuu kohti kevättä. Varma kevään merkki on tänään Turun kauppatorille ilmestyvä Sorrin puutarhan sympaattinen myyntikoju. Se, jos mikä, piristää yllättäen kylmentyneen kevään keskellä. On nimittäin viljelijöitä, jotka tuottavat salaatteja. Ja sitten on Sorri, joka kasvattaa salaatteja - kuin omia lapsiaan. ” Jokainen Sorrin salaatti on sydämellä tehty!” – kuten he itse asian ilmaisevat. On aika julistaa automarkettisalaattien varassa vietetty pimeä talvi päättyneeksi – ainakin meidän kesämme on alkanut!

Ja kun kesän vauhtiin kerran päästiin, niin ilmoitettakoon kaikelle kansalle samalla grillikausi alkaneeksi. Ei ole olemassa huonoa ilmaa tai väärää ajankohtaa – on vain vääriä varusteita!

Vai mitä sanotte pikkuapurini grillausvarustuksesta?Lähestyvän kesän tunnelmaa haittaa vain vähän se, että lämpömittarin ennustetaan pysyvän pakkasella toistaiseksi ja iltasella on vielä pimeää. Ei tämä sinänsä grillauksen tahtia haittaisi, mutta harmittavasti rivitalomme parveketta ei ole varustettu ulkovalolla eikä infrapunalämmittimellä. Olen talven aikana kerännyt kyseenalaista mainetta naapurustossa heilumalla iltapakkasella savuisella parvekkeella otsalamppu päässä.

En yleensä välitä sen kummempia selityksiä ohi käveleville ihmettelijöille kertoilla, joten huutelen vain, että olen ulkoruokinnassa toistaiseksi. Häipyvät kyselijät vähin äänin…
Tutustu Sorrin puutarhaan

Keväisen kepeä pääsisäislammas grillistä
Huom! Pääsisäistiput ovat pikkugrillaajaan lautaselle asettelemaa kuvausrekvisiittaa. Ei siis tarkoitettu syötäväksi…

AINEKSET
- 8 karitsan sisäfileetä
- 1 granaattiomena
- 200 g valkohomejuustoa
- 1 iso kerä jääsalaattia
- 15 kirsikkatomaattia
- oliiviöljyä
- balsamicoviinietikkaa
- kuivattua timjamia
- ripaus sokeria
- merisuolaa ja mustapippuria myllystä

VALMISTUS
Pese ja puolita tomaatit. Ripottele pinnalle sokeria, suolaa, oliiviöljyä ja timjamia. Lämmitä uuni 225 asteiseksi ja laita tomaatit sinne kuivumaan. Tiputa lämpötila heti 100 asteeseen. Kuivaa tomaatteja muutama tunti uunissa.

Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi suupalan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa granaattiomena puoliksi ja koverra toisesta puolikkaasta siemenet ja ripottele salaatin päälle. Purista toisen puolikkaan siemenistä mehut salaatin joukkoon. Leikkaa valkohomejuusto paloiksi ja sekoita salaatin joukkoon. Ripottele pinnalle vielä varoen balsamicoviinietikkaa. Mausta suolalla, pippurilla ja hyvällä oliiviöljyllä. Koristele kuivatuilla kirsikkatomaateilla.

Pyörittele karitsan sisäfileet öljyssä (etteivät ne pala kiinni grillissä) ja mausta suolalla sekä pippurilla. Grillaa sisäfileitä kuumassa grillissä muutama minuutti per puoli ja tarjoa välittömästi salaatin kera.

Kohti kesää!

Toivoo
Perjantaikokki ja pikkuapuri

Ei kommentteja: