Hyvän maun reseptit

Kokki Herrankukkarosta ja höyrylaiva s/s Ukkopekalta jakaa täällä maukkaita saaristolaisreseptejä ja ideoita ruuanlaittoon herkullisilla terveisillä höystettynä! Reseptit ovat pääasiassa helpohkoja, nopeita ja normaalikeittiössä toteutettavia - mutta ennen kaikkea herkullisia! Hyvän maun välineissä kerromme erilaisia vinkkejä ruuanlaittoon ja keittiövälineisiin liittyen sekä esittelemme HeiRolin uusimpia tuotteita.

09 maaliskuuta 2007

Tomaatti-kurkku -cocktail scampinpyrstön kera

Ihanat naiset keittiössä
Oi joi - kyllä kokin hommat taas maistuvat! Keskiviikkoilta oli kokin niitä uran pieniä huippuhetkiä - nimittäin keittiö täynnä ihania naisia. Kokonaista yhdeksän innokasta, fiksua ja filmaattista kokkikurssilaista pullollaan intoa oppia uutta ja tehtävänään tehdä itselleen keittokirjanen yhdessä illassa.

Kurssilaiset oppivat liekityksen salat, palloraudan käytön ja toivottavasti paljon paljon muuta. Kirjanenkin saatiin tehtyä ja kuvattua. Mitä kokki sitten oppi? Ainakin sen, että jos opissa on yhdeksän ekonomia, niin reseptien on pare olla tarkkoja ja ilman pilkkuvirheitä... No, lopuksi nuo ihanat naiset totesivat, että ehkä jokaisessa ekonomissakin asuu pieni kokki! Voiko sen parempaa kiitosta kokki saada.

Kiitos kaikille yhdeksälle ihanalle naiselle - myös kaikkien perjantaireseptiläisten puolesta. Esittelen nimittäin aina silloin tällöin tuotoksianne perjantai-aamuisin.

Ensimmäisenä näyttävä kurkku-tomaatti-keitto - olkaa hyvät.




Tomaatti-kurkku -cocktail scampinpyrstön kera
Tämä ruokalaji sopii loistavasti esim. illallisen aloittajaksi tai piristäväksi väliruuaksi.

AINEKSET (määrästä tulee 10 pientä snapsilasillista keittoa)

- tomaatti 4 kpl
- salottisipuli 1 kpl
- timjami 2 oksaa
- kurkku 2 kpl
- minttu (tai piparminttu tai sitruunamelissa) 2 rkl
- kuohukerma 0,5 dl
- jättikatkarapu 10 kpl
- Sweet Chili-kastike 1 tl
- sokeria 1 hyppysellinen

VALMISTUS

Kalttaa (upota tomaatti hetkeksi kiehuvaan veteen ja sitten kylmään veteen) ja kuori tomaatit. Poista siemenet ja pilko malto pieniksi kuutioiksi. Pilko sipuli erittäin pieneksi. Sekoita tomaatti ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla sekä hyppysellisellä sokeria. Lisää joukkoon vielä timjamin lehdet. Sekoita ainekset ja annostele snapsilasien pohjalle.

Kuori puolet kurkusta ja poista päät (loppu kuoresta jää antamaan väriä). Laita kurkku blenderiin tai tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella ja lisää joukkoon 2 rkl tuoretta minttua. Aja keitto tasaiseksi. Tarvittaessa voit lisätä hieman vettä, jos tarvitaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja hyppysellisellä sokeria.

Kuori jättikatkaravut ja poista ravuista suolet. Lämmitä pannu kuumaksi, lisää tilkka oliiviöljyä ja paista ravut punaisiksi. Ota pannu pois liedeltä ja lisää 1 rkl chilikastiketta.
Pyörittele ravut siinä. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.

Kaada tomaattisekoituksen päälle kurkkukeittoa ja kolmanteen kerrokseen kermavaahtoa. Koristele jättikatkaravulla.

Hyvää ruokahalua - hyvää viikonloppua ja terveisiä kaikille ekonomi-kokeille (myös keittiöpäällikkö-Julienilta).

Terveisin

Kokki Herrankukkarosta ja Ukkopekalta

Ei kommentteja: